Ruby – Semi-hollowbody elektrische gitaar

Het idee voor Ruby begon nadat ik op een video van de legendarische Jeff Beck belandde waar magische klanken uit zijn Fender Esquire vloeiden. Hoewel ik verschillende pickup lay-outs had onderzocht op eerdere gitaarbouwwerken, was het voordien nog nooit bij me opgekomen om met een single pickup te werken. In diezelfde periode tokkelde ik vaak op de akoestische gitaar die tegen de muur in mijn woonkamer hangt. De single pickup layout was DE perfecte oplossing om de akoestische look te combineren met een elektrische gitaar.

En zo geschiedde. Een paar uur 3D tekenen verder, wat heen en weer mailen naar een lokaal CNC bedrijf, wat houtlijm, zo’n 8 lagen lak en er lag een verse gitaar body voor me op tafel.

Deze werd voorzien van een Bare Knuckle pickup en alle standaard elektronische onderdelen voor klassieke Esquire bedrading.

Ruby - semi-hollow body elektrische gitaar