Fylkir – branding voor traditioneel Scandinavisch bier

Fylkir (Oud Noors)
Van Proto-Germaans “fulkijaz”, van “fulka”.
Betekent opperhoofd, koning.

Fylkir is een bier gebaseerd op oude Scandinavische Vikingrecepten. Door het gebruik van verschillende kruiden en toevoegingen, zoals honing, probeert de eigenaar van de start-up de authentieke smaak te benaderen en met de unieke smaak uit het noorden terug op de markt te brengen.

Als onderdeel van de lancering van het nieuwe bier kwam de eigenaar bij mij om de naam te bedenken, het logo te ontwerpen en enkele visualisaties uit te werken.Het lettertype van het logo is gebaseerd op het ontwerp van oude Noorse runen. Dit gecombineerd met de gestileerde, geometrische viking geeft de sterke smaak van de drank weer.
Naast het logo is in overleg met de klant gekozen voor een minimalistische, natuurlijke uitstraling. Dit zowel voor het etiket als voor zaken als visitekaartjes, onderleggers,…

Mockup templates designed by Freepik

Fylkir – branding voor traditioneel Scandinavisch bier